9 bewezen leadgeneratie strategieën + praktijkvoorbeelden inbegrepen

Alle blogs, Leadgeneratie

Gepubliceerd op: 05.21.2021
Ontdek hoe u uw inbox dagelijks kunt vullen met kwalitatieve leads door onze geavanceerde leadgeneratie en -strategieën toe te passen. Leads die de intentie hebben om jouw producten of diensten af te nemen. Dat is het ideale scenario. De realiteit is echter dat jouw website momenteel nog onvoldoende resultaat en weinig klanten en omzet oplevert. […] Lees verder

Ontdek hoe u uw inbox dagelijks kunt vullen met kwalitatieve leads door onze geavanceerde leadgeneratie en -strategieën toe te passen. Leads die de intentie hebben om jouw producten of diensten af te nemen. Dat is het ideale scenario.

De realiteit is echter dat jouw website momenteel nog onvoldoende resultaat en weinig klanten en omzet oplevert.

Een duurzame strategie voor lead generation, compleet met een gedetailleerd leadgeneratie plan, is cruciaal voor het behalen van lange termijn succes. Een strategie waar je de komende maanden/jaren de vruchten van kunt plukken. Dat is wat je zoekt.

Nu is het echter de vraag: Welke effectieve lead genererende strategieën kun je toepassen, zodat je meer gekwalificeerde leads aantrekt?

We gaan ze met je doornemen. Bij sommige zul je achter je oren krabben, waarom je ze nog niet toepast op je website.

In dit artikel bespreken we achtereenvolgens:

Wat is een leadgeneratie strategie?

Om je leadgeneratie marketing te versterken, is het starten van een gerichte campagne essentieel. Dit kan bijvoorbeeld een reeks van blogposts zijn die samenwerken als een geïntegreerde content generatie aanpak om leads te voeden en te converteren. Door deze effectieve leadgeneratie tactieken toe te passen, kunt u uw conversieratio’s verbeteren en een robuuste sales pipeline opbouwen.

Dat is in een notendop het doel binnen een lead generatie strategie.

Voordat je gaat starten met online marketing, wil je misschien eerst weten;

Wat is een lead?

Leads zijn potentiele nieuwe klanten die interesse tonen in jouw product of dienst. Zij hebben ook acties uitgevoerd waar deze interesse uit blijkt.

Wat je veel ziet is dat deze marketing qualified leads hun contactinformatie hebben ingevuld, om hier vervolgens iets voor terug te krijgen.

Dat kan bijvoorbeeld een digitaal document zijn:

 • Whitepaper
 • Checklist
 • Brochure

Maar ook toegang tot een online webinar kun je hieraan toevoegen.

Het doel van een leadgeneratie strategie is om bezoekers vanuit een online verkeersbron naar een ingevuld formulier / bedankpagina te krijgen. Als dat gebeurt genereer je leads.

Voorbeeld leadgeneratie website flow

Benodigdheden binnen een leadgeneratie strategie

Hoewel de kernprincipes van leadgeneratie consistent zijn, vereist een B2C leadgeneratie aanpak een ander soort berichtgeving en kanalen dan B2B. Er zijn echter een aantal onderdelen die zowel binnen B2B & B2C bedrijven nodig zijn voor een effectieve leadgeneratie strategie.

Wat heb je allemaal nodig?

 • Lead magnets: Een stimulans die prospects ertoe aanzet nieuwe leads te worden. Landingspagina’s waar je de digitale documenten aanbiedt.
 • Kwalificeren van je leads: Niet alle leads zijn waardevol voor jouw bedrijf. Door middel van lead scoring kun je, je leads kwalificeren.
 • Segmenteren van leads: Vaak heb je binnen een bedrijf ‘beslissers’ en ‘beïnvloeders’. Vaak willen we natuurlijk met de beslissers aan tafel komen te zitten. Dat betekent echter niet dat we de beïnvloeders links moeten laten liggen. We noemen ze niet voor niks beïnvloeders.

  Naast het aantrekken van nieuwe prospects, is een nurturing strategie voor leads van vitaal belang om van passieve belangstellenden loyale klanten te maken. Door leads te segmenteren op bijvoorbeeld: functietitel, pagina’s die ze hebben bezocht, lead magnet die ze hebben gedownload enz. kun je ze segmenteren en elke van deze groepen een specifieke boodschap toesturen (lead nurturing) per mail die aansluit op de specifieke interesse van deze leads.

  Het doel is om uiteindelijk met sales qualified leads aan tafel te zitten die meer dan gemiddelde interesse hebben voor jouw producten en/of diensten.

Naast het traditionele bovenstaande model is ‘demand generatie‘ ( vraag genereren naar jouw product of dienst via de kanalen waar de doelgroep zijn of haar informatie consumeert)

Voorbeelden van lead generatie strategieën

 1. Emailmarketing (deel de meest waardevolle updates binnen jouw sector!)

Biedt iets aan op je website in ruil voor een naam en emailadres van de bezoeker. Hiermee verzamel je emailadressen en bouw je een mailinglijst op. Vervolgens kun je deze mailinglijst een email sturen met bijvoorbeeld belangrijke bedrijfsupdates, kortingsacties, openingstijden.

Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het verwerken in je emails.

2. Schrijf consistent blogartikelen en voeg binnen deze blogartikelen mogelijkheden toe om naam en emailadres achter te laten.

Wij doen dit ook binnen dit artikel. Helemaal onderaan dit artikel vragen we je of je meer van dit soort artikelen in je inbox wilt ontvangen. Zo kunnen wij jou op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de online marketing wereld en lijf jij altijd up to date qua kennis.

3. Plaats consistent social media berichten

Door je zichtbaarheid via social media te vergroten blijf je ook hier top of mind. Hoe meer waarde je biedt, waar anderen iets mee kunnen, hoe groter de kans dat zij jou als de autoriteit gaan zien binnen jouw sector.

Als je leads wilt genereren zul je via deze social media platformen met mensen in gesprek moeten gaan.

Mensen doen zaken met mensen. Kom achter je bedrijfslogo vandaan en achterhaal de problemen en uitdagingen van je klanten.

4. Host een evenement

Dit kan op meerdere manieren.

Online:

 • Webinar
 • Workshop

Offline:

 • Workshop
 • Seminar
 • Conferentie

5. Biedt een kortingscoupon aan

Wanneer mensen zich inschrijven voor je nieuwsbrief (wij gebruiken liever de term ‘nieuws updates’), kun je ze de coupon toesturen en jij laat je mailinglijst groeien.

6. Betaalde promotie via social media

Zet je bedrijf in de schijnwerpers met behulp van betaalde promoties binnen social media kanalen als:

 • LinkedIN
 • Instagram
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De mogelijkheden zijn zeer divers. Maak er gebruik van. Het targeten van je ideale klanten is sneller opgezet dan je denkt.

7. Retargeten van personen die al met jouw bedrijf interactie hebben gehad online.

Retargeten is het opnieuw voorschotelen van een advertentie aan personen die in een eerder stadium al bijvoorbeeld je website hebben bezocht.

De retargeting opties voor Apple gebruikers zijn echter wel veranderd sinds de iOS 14 update van Apple. Dit heeft ook consequenties voor de retargeting mogelijkheden.

8. Target zoekwoorden in de top van de funnel

Top van de funnel
Top van de funnel

Verschillende voorbeelden van lead magnets zoals whitepapers en checklists kunnen effectief zijn om websitebezoekers te stimuleren hun contactinformatie te delen. Om mensen naar je lead magnets te krijgen, zul je informatieve content moeten schrijven, die geoptimaliseerd is voor de zoekmachines (SEO) en die antwoord geeft op de vragen van potentiele klanten.

9. Laat je leads andere leads aandragen middels een ‘referral programma’

Voorbeeld: “Breng je vrienden per email op de hoogte van deze actie en ontvang een extra korting van 20% op je volgende aankoop!”

Vond je dit artikel waardevol? Wil je, je online marketing uitbesteden? Wil je in de toekomst meer praktische, waardevolle tips ontvangen in je inbox?

Meer van deze auteur:Frank van Splunter

JIJ HEBT DOELEN, WIJ OMARMEN DEZE!

Als resultaat gedreven full service online marketing bureau helpt Forward marketing jou proactief. Jij hebt doelen en wij ondersteunen je door middel van een doordachte strategie om deze te behalen… We helpen jou om kansen te ontdekken en er efficiënt gebruik van te maken.
Profiteer ook van onze onderscheidende, resultaatgerichte, meedenkende, adviserende en uitvoerende werkwijze.

Gratis SEO tips! Schrijf je nu in op onze maillijst

Pin It on Pinterest

Share This