Berereken zelf wat een nieuwe klant jou mag kosten

Artikelen

wELK BEDRAG HEB JE OVER VOOR EEN NIEUWE KLANT?

Dat is een vraag die wij als performance marketeers vaak aan onze huidige en nieuwe klanten stellen. Het stelt ons namelijk in staat om onze campagnes beter in te richten.

Weet jij al hoeveel het je kost om maandelijks klanten te trekken en wat een klant waard is? Door de kosten en opbrengsten in kaart te brengen, ben je veel beter in staat om je marketingactiviteiten te sturen en bespaar je kosten. Je weet dan namelijk precies hoeveel marketingbudget je ter beschikking hebt en wat een klik op een advertentie mag kosten.

Wat levert een klant je gemiddeld op?

Als je weet wat de gemiddelde waarde per klant is, dan weet je in theorie ook wat een klant je maximaal mag kosten. De gemiddelde klantwaarde bereken je door te kijken hoeveel een klant je in de afgelopen 12 maanden gemiddeld opgeleverd heeft. Kun je ook achterhalen hoeveel winst een klant je gemiddeld oplevert? Dan kun je bepalen hoeveel geld je overhoudt voor het aantrekken van nieuwe klanten.

Wanneer je weet hoeveel je over hebt voor het aantrekken van een nieuwe klant, dan ben je ook in staat om te berekenen hoeveel een marketing qualified lead, een sales qualified lead en een klik op een advertentie je mogen kosten.  

Wat mag een sales qualified lead kosten?

Een sales qualified lead heeft meer dan gemiddelde interesse in jouw producten of diensten en heeft een specifiek probleem of uitdaging die jij kunt oplossen. De sales qualified lead heeft de intentie om tot aankoop over te gaan en is daarmee de meest waardevolle lead voor jouw organisatie. 

Wat heb je over voor een sales qualified lead? 

Onderzoek eerst het volgende: Hoeveel sales qualified leads worden uiteindelijk ook echt klant bij je? 

Rekenvoorbeeld: De gemiddelde conversie van een sales qualified lead naar een klant is 5%. Voor een nieuwe klant heb je gemiddeld €200 over. Dat betekent dat een sales qualified lead je maximaal €10 euro mag kosten. 

Wat mag een marketing qualified lead kosten?

Een marketing qualified lead toont interesse in jouw producten of diensten en heeft een bepaalde behoefte die jij mogelijk kunt vervullen. Er is nog geen koopintentie. 

Wat heb je over voor een marketing qualified lead? 

Onderzoek eerst het volgende: Wat is de gemiddelde conversie van een marketing qualified lead naar een klant?

Rekenvoorbeeld: De gemiddelde conversie van een marketing qualified lead naar een klant is 2%. Voor een nieuwe klant heb je gemiddeld €200 over. Dat betekent dat een marketing qualified lead je maximaal €4 mag kosten. 

Wat mag een klik vanuit een advertentie naar je website kosten? 

Je hebt de interesse van een bezoeker gewekt met een campagne. 

Hoeveel heb je over voor een unieke websitebezoeker? 

Onderzoek eerst het volgende: Wat is de gemiddelde conversie van een unieke bezoeker naar marketing qualified lead?

Rekenvoorbeeld: De gemiddelde conversie van een bezoeker naar marketing qualified lead is 13%.   Stel dat de een marketing qualified lead je €4 waard is, dan mag een klik op een advertentie maximaal €0,52 kosten 

Optimaliseer je campagnes met als doel het maximale resultaat

Hoeveel winst maak jij op een klant? 

Een gedeelte van de winst kan je weer besteden aan de werving van een nieuwe klant. 

Ga zelf aan de slag met bovenstaande rekenmodellen en probeer het maximale uit je campagnes te halen.

Wat is jouw uitdaging?

Meld je aan voor een gratis en geheel vrijblijvende brainstormsessie.

Pin It on Pinterest

Share This