Social media uitbesteden

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest… Wereldwijd gebruiken miljoenen mensen social media. Als bedrijf kan je hier niet meer omheen. Zie jij de voordelen en kansen van aanwezigheid op social media wel, maar:

  Wens je meer inzicht in de kanalen waarop de doelgroep zich bevindt?
  Ontbreekt een gedegen social media strategie nog?
  Vind je het lastig om inspirerende content te creëren?
  Kost het frequent uitvoeren van een social media strategie je teveel tijd?
  Zie je niet het gewenste resultaat terug van de inspanningen die je levert? 

Social media kan ingewikkeld en tijdrovend lijken. Als je het op een strategische manier onderdeel maakt van je online marketing, levert het je uiteindelijk ook een passende reputatie en autoriteit in je branche op.

Forward Marketing doet uitgebreid onderzoek naar jouw doelgroep en op welke kanalen deze zich bevindt. Vervolgens gaan we aan de hand van een social media strategie voor je aan de slag, zodat jij je social media doelen bereikt.

BWM Motorrad  is een online marketing klant van Forward Marketing
Flexpower  is een online marketing klant van Forward Marketing
Keymusic is een online marketing klant van Forward Marketing
Tempo Trommels & Rollen is een online marketing klant van Forward Marketing
PrimeVision is een online marketing klant van Forward Marketing

Social media is een

krachtig marketing-instrument

Social media is een krachtig marketinginstrument dat jou kan helpen bij het behalen van je bedrijfsdoelen. Bijvoorbeeld:

 Het vergroten van je naamsbekendheid en zichtbaarheid
 Het opbouwen van een online reputatie
 Het genereren van meer verkeer naar je website
 Het binnenhalen van nieuwe leads

Door het op een juiste manier toepassen van social media, vergroot je je bereik, word je expert op een bepaald gebied en is koopgedrag te beïnvloeden. 

Met social media bouw je een

Relatie met je doelgroep

Social media maakt het mogelijk om op een laagdrempelige en goedkope manier potentiële klanten of nieuw personeel te bereiken. 

Social media is niet alleen zenden, de interactie met de doelgroep levert ook veel waardevolle informatie op voor je bedrijf. Bijvoorbeeld over gedrag en interesses van je doelgroep.  

Daarnaast heeft social media een positieve uitwerking op je SEO-positie. Zoekmachines waarderen het als je waardevolle content deelt en daarmee bezoekers naar je site trekt. Die waardering zie je terug in een hogere ranking.

Het opzetten van een social media

Strategie
& content kalender

Forward Marketing helpt je om een gedegen social media strategie uit te werken. Stap 1 is hierbij het achterhalen van je doelstelling. Stap 2 is het in kaart brengen van de doelgroep die je wilt bereiken, zodat je die beter kan bedienen.  

Wanneer doelstelling en doelgroep duidelijk zijn, dan kunnen ook de social media kanalen bepaald worden die het beste passen bij jouw bedrijf, doelstelling en doelgroep. 

Vervolgens denken we samen na over de belangrijkste boodschap die we willen communiceren. 

Bij het opstellen van een strategie wordt ook de frequentie van het aantal social media berichten meegenomen en er wordt een opzet gemaakt voor een content kalender.

Het woord aan..

Onze klanten

Je doorloopt samen met ons

een aantal vaste stappen

Analyseren

We starten met een uitgebreide analyse rondom jouw bedrijf en bestaande social media kanalen, als die er al zijn. Hiervoor gebruiken we speciale online marketing tools en gaan we het gesprek met jou aan om meer te weten te komen over jouw organisatie.

Doelstelling bepalen

Welke kansen gaan we voor jou oppakken? Aan de hand hiervan stellen we samen een concrete doelstelling op.

Houd altijd controle over je resultaten

Je krijgt toegang tot ons uitgebreide dashboard waar je altijd realtime je analytics resultaten in kan zien. Zo houd je zelf de controle over het behaalde resultaat en kan je dit binnen jouw organisatie communiceren.
i

Advies geven

Na het uitvoeren van de analyse geven we je een helder advies. Hierin staan de grootste kansen voor jouw bedrijf beschreven.
l

Social media strategie opstellen en uitvoeren

Nadat we een concrete doelstelling hebben opgesteld, gaan we aan de slag met een social media strategie voor jouw bedrijf. Geef jij vervolgens je goedkeuring om het plan uit te voeren, dan gaan we direct aan de slag.

Klaar om samen met ons jouw social media doelstelling te bepalen?

Waar loop jij tegenaan met je social media? We komen graag met je in contact. Tijdens een goed gesprek bespreken we jouw wensen en organisatiedoelen.

Forward Marketing inschakelen

Vrijblijvend in gesprek over de mogelijkheden?

Laat zonder verplichtingen een bericht achter en we nemen contact met je op.

Pin It on Pinterest