Online marketing uitbesteden

Bij een volwassen bedrijf hoort een professionele resultaatgerichte marketing aanpak. Je kunt niet alles zelf, daarom is online marketing uitbesteden of ondersteuning een serieuze optie.

Door de sterke digitalisering zijn sales en marketing één geworden, zeker in de maak en tech industrie en andere B2B markten. De organisatie vraagt om een sterke online positionering en aanwezigheid op de juiste kanalen. In een constant veranderend online landschap is het moeilijk om alles zelf bij te houden. Het managen van social kanalen als LinkedIN. Het vormgeven van nieuwsbrieven en het updaten van de website zijn dagtaken voor de meeste marketeers.

Als er dan ook nog een groeistrategie bepaald moet worden, de positionering van het bedrijf niet meer helemaal up-to-date is en er ook nog een nieuwe advertentie campagne opgezet moet worden. Dan loop je  snel het risico dat je personeel overbelast raakt en de werkdruk hen op de lange termijn parten gaat spelen. In een tijd dat goed personeel lastig te vinden is, wil je dat risico niet lopen.

Groeidoelen realiseren zonder je team of jezelf te overbelasten. Dat is precies wat online marketing uitbesteden bij Forward Marketing voor jou mogelijk maakt. We houden van techniek, leads, goede gesprekken en lange samenwerkingen. Bij Forward Marketing omarmen we jóuw doelen!

Download vrijblijvend onze brochure en kom erachter hoe wij jou kunnen helpen groeien

Alex van Forward Marketing geeft een presentatie over online marketing uitbesteden

Online marketing uitbesteden bij Forward Marketing

in een notendop

Klanttevredenheid 2022

Gemiddeld een 9

18 jaar

Zo lang zijn we al actief leads aan het genereren en websites aan het bouwen.

Resultaatgericht

Binnen budget zoeken naar de best renderende activiteiten.

 

w

1 aanspreekpunt

Jouw vaste digital marketing manager.

Is Online Marketing Uitbesteden iets voor jou?

HET PROCES

Online marketing uitbesteden stap voor stap

Hoe wij jouw bedrijf gaan helpen in 4 stappen

1. Onderzoek en businesscase maken

Tijdens deze fase gaan we onderzoek doen naar de groeimogelijkheden voor jouw bedrijf. Met een goed onderbouwde businesscase lichten we de grootste groeimogelijkheden voor jou uit. Data speelt hierin een belangrije rol. Hoe presteert jouw website? Jouw website kan er prima uitzien en bezoekers aantrekken, maar als ze geen actie ondernemen loop je omzet mis.

l

2. Positionering en plan van aanpak

Tijdens de positioneringssessie is het belangrijk om de boodschap en het onderscheidend vermogen van jouw bedrijf vast te stellen. Dit verwerken we in een plan van aanpak waarin we uitlijnen hoe we jou gaan helpen om jouw groeidoelen te behalen. Hierbij staan we stil bij de tijdsplanning en maken we afspraken over wat we van elkaar mogen verwachten.

3. Bouwen

In deze fase gaan we het plan van aanpak uitvoeren, de benodigde processen uitwerken en onderdelen bouwen om de basis te leggen voor de groei van jouw bedrijf.

g

4. Optimaliseren en bijsturen

Zodra alle onderdelen en campagnes zijn gelanceerd doen wij aan actieve bijsturing en optimalisatie hiervan, zodat alles op rolletjes blijft lopen. Uiteraard houden we je wekelijks / maandelijks op de hoogte van de vooruitgang en resultaten van alle werkzaamheden. Met behulp van ons interactieve dashboard maken we de resultaten voor iedereen per kanaal zichtbaar.

Is online marketing uitbesteden iets voor jou?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken

Online marketing uitbesteden en zelf veel leren?

Wij zorgen dat jouw online marketing rendeert

Je kunt ervoor kiezen om alle of slechts enkele onderdelen van online marketing uit te besteden aan Forward Marketing. Onze experts kunnen je helpen om het maximale te halen uit alle kanalen om jouw bedrijf online te laten groeien. Ons startpunt is jouw gewenste resultaat. Van daaruit zetten wij de juiste kanalen en tools in om dit doel te bereiken.

Wij zijn een marketingbureau dat fungeert als een verlengstuk van jouw team. Dat betekent één regisseur voor al jouw activiteiten, met alle marketing onderdelen in eigen huis. Een geïntegreerde aanpak met één aanspreekpunt voor alle disciplines. Vanuit onze expertises geven we jou een goed onderbouwde en duidelijke uitleg, zodat jij de juiste beslissingen kunt maken voor jouw bedrijf. Vervolgens nemen wij het uitvoerende gedeelte voor onze rekening.

Ondersteunen of ontlasten?

Wij zijn alleskunners bij Forward Marketing. Als full-service marketingbureau kunnen wij jou helpen met alle aspecten van marketing en (web)design. Zo kunnen we al jouw marketingactiviteiten uit handen nemen of juist ondersteunen waar nodig. Samen zoeken we uit welke mix jouw bedrijf nodig heeft om te groeien.

Wij hebben het antwoord op al jouw marketing gerelateerde vragen. Of het nou gaat om het bepalen van een merkidentiteit, website ontwerp, SEO of social media – wij doen het allemaal. Ons team spreekt jouw taal en dat van je doelgroep, daarmee brengen we met onze geïntegreerde aanpak één duidelijke boodschap over, zodat jij zo snel mogelijk resultaat ziet.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Is Online Marketing Uitbesteden iets voor jou?

Succesvolle voorbeelden uit de praktijk

Cases van klanten

ac koijen

SEO casestudie

A.C. Koijen & Partners

+ 40% meer aanvragen
+ 39% meer bezoers uit de regio

A.C. Koijen & Partners is een administratie & belastingadviseur.

bruseco casestudy

Seo casestudie

​Roweco

+ 392% groei aantal bezoeken op website.
+ 292%.. stijging vertoningen in zoekmachine

Roweco is actief in de woningmarkt & zelfbouw 

Wordt jouw case het volgende succesverhaal?

Wil jij ook online groeien met jouw bedrijf en wil je daar onze experts voor inzetten?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Waarom uitbesteden aan Forward Marketing?

Wij omarmen
jouw doelen

Dat is de basis van onze samenwerking en alles wat we doen.

18 jaar geleden begon Forward Marketing met het maken van indrukwekkende websites en ondertussen zijn we uitgegroeid tot een full-service marketing bureau.

Ons team met enthousiaste experts helpt bedrijven binnen het groot MKB segment met hun groeiambities. Als performance marketeers vertrouwen we op data én sturen we op resultaat. Wij zijn in ons element wanneer we jou en jouw bedrijf écht vooruit helpen!

Wij omarmen jouw doelen. Dat is de basis van onze samenwerking en alles wat we doen.

Ons team helpt je graag bij je Online Marketing

Wat mag je van ons verwachten?

N

Gecertificeerd Google partner

Wij zijn gecertificeerd Google partner, deze kennis zetten we graag in voor jouw bedrijf

N

Begrijpelijke taal

We leggen alles in begrijpelijke taal (en visueel) uit, zodat je weet waar het over gaat

N

Duidelijke afspraken

We maken samen duidelijke afspraken over de doelen die jij wilt behalen en welke ondersteuning je hierbij van ons mag verwachten

N

Altijd waarde uit je (marketing)investeringen

Rendement uit jouw investering staat centraal; we kijken naar het totale kostenplaatje en zorgen ervoor dat je altijd waarde uit je (marketing)investeringen haalt

Deze klanten gingen u voor

Voor wie wij werken

BWM Motorrad  is een online marketing klant van Forward Marketing
Flexpower  is een online marketing klant van Forward Marketing
Keymusic is een online marketing klant van Forward Marketing
Tempo Trommels & Rollen is een online marketing klant van Forward Marketing
PrimeVision is een online marketing klant van Forward Marketing

Veelgestelde vragen

Over online marketing uitbesteden

Is Forward Marketing enkel inzetbaar op / voor online marketing?

Het antwoord is nee. We hebben ervaring in marketing in de breedste zin van het woord.
Denk hierbij, naast online marketing, aan het laten ontwerpen van flyers of het opnemen van een bedrijfsvideo.

Wat is performance marketing?

Resultaat gerichte marketing, waarbij we gebruik maken van concrete data om jouw doelen te realiseren.

Waar kunnen jullie allemaal mee helpen?

Er is veel mogelijk, op deze pagina gaven we al een aantal opties.
Er is echter meer mogelijk. Wil je weten wat?

Neem gerust contact contact met ons op om dit vrijblijvend te bespreken.

Hoe zullen jullie onze unieke doelgroep identificeren en targeten?

Allereerst nodigen we je graag uit voor een gesprek op locatie. Tijdens dit gesprek vragen we je het hemd van het lijf wat betreft de doelgroep.

Vragen als:

  • Wat zijn de meest bezochte of meest populaire industrie-evenementen en beurzen binnen jullie sector? Daar waar de doelgroep zich offline verenigd worden de belangrijkste uitdagingen en innovaties binnen de sector besproken. Die uitdagingen zoeken we, zodat jouw bedrijf met jouw diensten hier het beste op kan inspelen/antwoorden.
  • Welke online fora en communities zijn er zoal binnen jullie sector? Door deze plekken actief te observeren en analyseren, kom je achter de vragen, uitdagingen en problemen die binnen jouw sector spelen. De best presterende bedrijven spreken de taal van hun doelgroep.

komen ter sprake.

Daarnaast voeren we een competitieve analyse uit online. We identificeren hun doelgroepen, de kanalen die ze gebruiken en de boodschappen die ze communiceren. Dit helpt ons om beter begrip te krijgen van de doelgroep en hoe we jouw bedrijf vervolgens kunnen differentieren.

Welke online marketing kanalen en strategieen stellen jullie voor om onze zichtbaarhied en groei te vergroten?

Dit hangt volledig af van waar de doelgroep zich bevindt online. Als er maandelijks 1000 mensen binnen Google een commerciele zoekterm invoeren die aansluit op jouw product of dienst, dan zouden we gek zijn als we ons daar niet in gaan mengen. Als op basis van onze zoekwoordenanalyse echter blijkt dat er via Google geen of weinig vraag is naar jouw product of dienst, dan gaan we vraag creeren (demandgeneratie) naar jouw product of dienst binnen de online kanalen waar de doelgroep zijn of haar informatie consumeert. Dat kan LinkedIN zijn, Youtube, Spotify (podcast) enz. 

Hoe meten jullie het succes van online marketing campagnes en welke rapportage kunnen we verwachten?

Wij werken met een interactief, visueel dashboard. Binnen dit dashboard wordt o.a. alle data verzameld die afkomstig is van de online kanalen die we op dat moment voor jouw bedrijf inzetten. Daarnaast werken we met Google Analytics 4. Google Analytics 4 verzameld websitegegevens van jouw websitebezoekers. Hiermee kunnen we alle activiteiten tracken die websitebezoekers uitvoeren. Denk hierbij aan meest bezochte pagina’s, beste verkochte producten, best presterende pagina’s, maar ook kunnen we achterhalen of bezoekers ergens frictie ervaren op de website. Daarnaast bieden alle social media kanalen een dashboard met data afkomstig van betaalde social media campagnes die je kunt inzetten om de doelgroep te bereiken via deze kanalen. Hetzelfde geldt voor Google Ads advertenties. Ook Google geeft gratis inzicht in alle data die afkomstig is uit advertenties die je binnen Google kunt inzetten.

Hoe lang duurt het doorgaans voordat we resultaten kunnen verwachten?

Dit hangt af van meerdere factoren:

  • Het online kanaal dat je inzet. Je kunt vandaag nog starten met Google Advertenties. Dat betekent niet dat je vandaag of morgen al resultaat hebt. Je stuurt namelijk mensen vanuit de advertenties naar een website. Als die website (de fundering) niet goed genoeg is, dan gaan bezoekers ook geen actie ondernemen. 
  • De aankoopcyclus van een klant. Hoe duurder jouw  product of dienst is, hoe groter de impact zal zijn op de bedrijfsvoering van jouw klant. Bedenktijd is dan vaak nodig voordat de klant overgaat tot aankoop. Vaak bestaat het aankoopcommittee van een klant ook uit meerdere personen. Die zullen intern eerst op 1 lijn met elkaar moeten komen, voordat ze overgaan tot actie. In de tussentijd kun je deze bedrijven natuurlijk wel de nodige informatie geven waardoor bedrijven een uitgesproken voorkeur krijgen voor jouw bedrijf, omdat jij ze hebt geholpen met informatie in de aankoopcyclus. Zorg dat je de autoriteit wordt. Dan komen klanten vanzelf bij jouw bedrijf uit als ze hun definitieve keuze gaan maken.

Heb jij meer of andere vragen? Stel ze direct

Forward marketing werkt samen met

onze Partners

Bekijk alle mogelijkheden van uitbesteden

Vraag onze brochure aan

Voordelen brochure

  Overzicht van alle mogelijkheden
  Inzicht in hoe wij werken aan jouw online resultaat
  Zien op welke manieren we jouw bedrijf online kunnen laten groeien

De Forward Marketing brochure heeft alle informatie over online marketing uitbesteden voor je!
Alex gaat graag met je in gesprek over online marketing uitbesteden

In gesprek

Liever persoonlijk contact?

Stel je vragen of leg jouw uitdagingen vrijblijvend voor aan Alex.
Neem contact op of plan een GRATIS brainstormsessie in van 10 min.

Pin It on Pinterest